Het Brunel Solar Team, met coureur Laurens de Boer uit Heiloo, is donderdag helaas zonder nieuwe motor gestart aan de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika. De innovatieve motor van de zonneauto, waar het Delftse studententeam lang aan hebben gewerkt, is toch nog niet betrouwbaar genoeg.

"Met de nieuwe motor konden we echt het verschil maken", vertelt Laurens de Boer teleurgesteld. Een flinke tegenvaller, maar hij en zijn team houden de moet erin.  "We hebben dit jaar geleerd om te gaan met tegenslagen. We gaan er alles aan doen om op andere vlakken het verschil te maken. Zo hebben we een innovatief zonnepaneel en we denken dat we de race strategie zo goed uitgedacht hebben dat we op tactisch vlak alsnog de winst kunnen pakken."

Een mooie opsteker was dat Laurens de Boer daarna de kwalificatie op het racecircuit in Pretoria verrassend won. Hij mocht dus vandaag met de Nuna 11s als eerste starten aan de race van ruim 2.500 km.

Dat was na vier dagen van intensieve controles. Alles aan de Nuna 11s moet voldoen aan de reglementen. Dat werd nog eventjes spannend bij de laatste pion van de slalomtest. Laurens: "Ik zag die pion heel laat en toen moest ik heel scherp insturen. Toen voelde ik het linker wiel loskomen, ving ik hem op en ging ie eigenlijk weer direct naar beneden. Maar dat was wel even anders dan gewoon autorijden, dit heb ik nog nooit meegemaakt."
Pin It
Bekeken: 1157x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/