Twee buurmannen hebben door snel en doortastend handelen weten te voorkomen dat een hoogbejaarde vrouw in Heiloo slachtoffer werd van een nep-bankmedewerker.

Een van de mannen hoorde bij toeval via de tuin en openstaande deuren dat zijn buurvrouw een telefoongesprek voerde over  ‘bankzaken’. Hij vertrouwde het niet en schakelde een andere buurman en de familie van de dame in. Een familielid zorgde er snel voor dat de bankrekening van de vrouw veilig werd gesteld. De buurmannen gingen samen naar de buurvrouw toe en zagen toen via een aam nog net hoe een verdacht persoon snel via de achtertuin wegvluchtte. Door het snelle optreden had de verdachte niet genoeg tijd om zijn slag te slaan. De politie doet onderzoek.

De politie waarschuwt voor deze vaak gebruikte babbeltruc en adviseert om met name ouderen hierover voor te lichten. Banken vragen nooit om pin- of inlogcodes, of om bankpassen af te staan. De oplichters knippen de pas door maar laten de chip intact. De politie raadt verder aan om nooit toegang tot eigen computer te geven, bijvoorbeeld om software te laten installeren. "In dit geval werd prima gehandeld de buurmannen en de familie van het slachtoffer."

Wie een poging tot oplichting opmerkt of net slachtoffer is geworden, wordt gevraagd zo snel mogelijk 112 te bellen en anders 0900-8844. Meer info op politie.nl.
Pin It
Bekeken: 714x
https://www.cliniquepoirier.com/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://ipotechen-credit.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/