"Alleen al die mensen, ik geniet hier zo van. Ben vier jaar niet in de stad geweest!" Tientallen bewoners van een Alkmaars verzorgingstehuis beleefden deze week een topdag. Onder begeleiding van vrijwilligers reden zij naar de kermis.

Het is onderdeel van de 'Populaire Dag'. Elk jaar regelen kermisexploitanten en de gemeente Alkmaar voor mindervalide kinderen en ouderen muziek, oliebollen en poffertjes, gezelligheid en dus struinen tussen de achtbaan, het spookhuis en de kamelenrace.

Bewoners van Westerhout verzamelden daarvoor rond half één 's middags beneden in de hal, om zo in een optocht naar de binnenstad te wandelen en rijden. "Zo'n uitje is heel belangrijk", zegt Roos, dochter van de bejaarde Corrie. "Je merkt toch dat ze niet zo heel veel buiten komen."

Als afsluiter van de snikhete dag kreeg het gezelschap een gratis ijsje bij Ci Vediamo aan het Ritsevoort. Dit was geregeld door Sandra, de schoondochter van een van de bewoners van Westerhout.

De kermis in de binnenstad van Alkmaar duurt nog tot en met zondag.
Pin It
Bekeken: 2091x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/