Een Zweedse gast van hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee is in de nacht van dinsdag op woensdag, vermoedelijk door meerdere mensen, mishandeld. Eén inwoner (20) van het dorp is tot nu toe opgepakt. Voor omwonenden van het hotel was het ook een roerige nacht door geluidsoverlast van de accountants die daar te gast zijn.

Eerst de mishandeling: een woordvoerder van de politie vertelt aan mediapartner NH Nieuws dat zij rond 1.30 uur een melding kregen vanaf het Pompplein in Egmond aan Zee. Agenten treffen een gewonde man aan en het blijkt te gaan om een 24-jarige Zweed.

Hij is een gast van hotel Zuiderduin. Deze week logeren daar 1.200 Scandinavische medewerkers van het internationale accountancybedrijf EY en dinsdagavond hadden ze een feest. De nog jonge accountants verblijven er voor een week voor een congres. 'Building a better working world' staat er op vlaggen voor de deur van het hotel.

Het Pompplein ligt een paar honderd meter lopen van het hotel. "Door de juiste vragen te stellen aan de juiste mensen konden we dichtbij het hotel een verdachte arresteren voor de mishandeling", aldus de politiewoordvoerder.

Het gaat om een 20-jarige man uit Egmond aan Zee. Een omwonende van het hotel ziet hoe hij geboeid wordt meegenomen. "Het stond hier vol met politieauto's", vertelt ze vanaf haar balkon. Zij en nog tientallen andere buren hebben vannacht geen oog dicht gedaan. Tot in ieder geval een uur of 3:00 was er geluidsoverlast. "Mensen op de balkons die aan het drinken waren, op straat hard praten. Feestende jongelui. Het was één hok met herrie. Eerdere dagen was er ook wel lawaai, maar vannacht was het ergst. Het leek wel op Mallorca."

Ook anderen beklagen zich op Facebook over lawaai. "Het was net een discotheek." En een ander grapt: "Zon, Zuipen, Zuiderduin?" Het hotel heeft in de Facebook-groep van het dorp inmiddels excuses gemaakt en ook hebben meerdere buurtbewoners een gesprek gehad met de manager van Zuiderduin.

"Het was een hele aardige man die me heel serieus nam, we zijn goede buren. Ik woon hier al 34 jaar en we hebben echt bijna nooit overlast", aldus de omwonende. "Ze beloven beterschap. En ik hoop dat ook echt, want de gasten blijven nog tot vrijdag, begreep ik."

De manager van het hotel laat aan NH Nieuws weten dat zij de komende dagen twee extra beveiligers hebben ingehuurd die buiten zullen surveilleren. Woensdagavond hebben de 1.200 accountants naar verluidt een 'rustavond' en donderdag reizen ze af naar Amsterdam.

De reden van de vechtpartij is in onderzoek bij de politie.
Pin It
Bekeken: 2310x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/