Cor C. (31) uit Egmond aan Zee wordt ervan verdacht jarenlang stiekem naakt- en ook seksvideo's te hebben gemaakt van toenmalige vriendinnen. Ook zette hij een spycam op de wastafel en maakte naaktbeelden van z'n stiefdochter. Strafeis: vier maanden de cel in en een behandeling. "Ik heb een monster in huis gehaald en kon mijn dochter niet tegen hem beschermen."

Dit zei een slachtoffer dinsdag tijdens haar spreekrecht in de Alkmaarse rechtbank. Ze had een relatie met C., net zoals de andere vrouw die aangifte tegen hem deed. Mediapartner NH Nieuws was erbij en zag dat zij en haar dochter meermaals de rechtszaal verlaten, omdat de details en de houding van de verdachte ze te veel wordt.

Het balletje begint te rollen als die betreffende (inmiddels) ex van Cor begin vorig jaar, terwijl hij slaapt, in z'n telefoon kijkt en filmpjes van zichzelf vindt: naakt, van haar intieme delen, ingezoomd, in de badkamer. Er staan ook video's op van haar dochter én een andere vrouw, die ze meteen herkent als zijn ex.

Eerst maakt ze haar vriend wakker en confronteert hem ermee. "Ik weet niet wat dit is", reageert hij. Maar de vrouw heeft dit eerder meegemaakt: in de zomer van 2020 werd ze bijvoorbeeld wakker en treft Cor aan haar voeteneind, zijn mobieltje gericht tussen haar benen.  Na een tweede keer belooft hij destijds naar de dokter te gaan en hij komt met de verklaring dat het komt door zijn slapeloosheid. Uiteindelijk leggen ze het bij, maar niet deze februaridag: de vrouw belt de politie.

Cor wordt aangehouden, maar mag het onderzoek in vrijheid afwachten. En hij weet dan ook een deel van het beeldmateriaal via de Google Drive te wissen. Toch vindt de recherche tientallen video's, stills en foto's, ook van nooit geïdentificeerde vrouwen en een minderjarige op zijn telefoon.

Dinsdag blijkt dat hij door de jaren heen ook twee spycams heeft gekocht. Één camera zit verborgen in een muziekbox, één in een autosleutel. Volgens hem waren ze in eerste instantie 'voor bij hem thuis', maar uiteindelijk filmt hij stiekem ook vrijpartijen in de slaapkamer en plaatst er een in de badkamer van de vrouw waar hij tussen 2017 en 2019 een relatie mee had.

"Je had bij mij en mijn kinderen een fijn gezinsleven", vertelt die vrouw in tranen. Na zijn aanhouding in 2021 werd ze gebeld door de politie. "Ineens moest ik de agent vertellen over mijn lichamelijke kenmerken, waar ik piercings had en tatoeages. Hij kende mij al."

Ze moest naar eigen zeggen 80.000 beelden terugkijken en zag dat hij video's had gemaakt van haar intiemste momenten. "Afdrogend in mijn huis, in mijn badkamer, zelfs nadat ik terug kwam uit het ziekenhuis en ik eindelijk in mijn eigen bad kon. Ik kwam daar ook met mijn minderjarige kinderen, mijn dochter. Staan er nu beelden van ons op het darkweb?"

Het gaat dinsdag lang over de waarom-vraag? Waarom Cor C. de drang voelde om seksuele beelden te maken van de vrouwen. "Het lijkt op een seksverslaving", zegt de rechter daarover - de reclassering hintte daar op. Maar de verdachte ontkent dat, ondanks twintig behandelingen bij een therapeut. "Ik vind het moeilijk om hierover te praten", aldus Cor C. en meermaals wijdt hij zijn gedrag aan zijn gebruik van coke en drank. "Ik was er niet bij met m'n hoofd", "ik deed het voor de kick" en "ik schrok er zelf ook van" brengt hij meermaals uit. Hij aanvaardt de straf die hij krijgt en wil daarna door met zijn leven, buiten Egmond aan Zee, want daar kan hij vanwege dreigementen niet meer wonen.

Er klinken geluiden uit de zaal: de slachtoffers en hun familie willen het allemaal niet horen. De daden van Cor C. hebben, zo stellen ze, grote impact op hun levens nu, in Alkmaar en Egmond aan den Hoef. "Je bent een wolf in schaapskleren, die jaagt onschuldige prooien. En ik heb het niet gezien, ik heb me zo vergist in een persoon. Ik denk niet dat ik ooit nog iemand volledig kan vertrouwen. En je gaat na je straf gewoon verder." Ook de destijds minderjarige stiefdochter die hij filmde heeft een brief geschreven, die werd voorgelezen door haar advocaat.

"Ik zat in mijn examenjaar toen het allemaal gebeurde. En als de mentoren er toen niet waren, had ik dit niet gehaald. Het doet me pijn om mijn broertje en vader aan te kijken." Opnieuw tranen bij een van de vrouwen. "Het verdriet dat ik zie bij mijn dochter doet me zoveel pijn en ik kan haar niet helpen. Op jonge leeftijd is ze getekend voor het leven."

Het Openbaar Ministerie eist een celstraf van acht maanden, waarvan vier voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Dat houdt in dat als hij binnen die periode weer eens de fout ingaat, hij alsnog de gehele tijd moet zitten.

Er is volgens de officier van justitie geen sprake van een opwelling, maar doordacht, jarenlang filmen. "Alle drie dachten ze veilig te zijn bij hem", zei ze. "Twee hadden een relatie en het meisje werd aan hem toevertrouwd." Naast de celstraf moet hij ambulante hulp krijgen en zich melden bij de reclassering. Over twee weken is de uitspraak.

De verdachte woont inmiddels niet meer in Egmond aan Zee.
Pin It
Bekeken: 2076x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/