De politie heeft maandagnacht in Hoofddorp een 37-jarige man uit Den Haag aangehouden. De man wordt verdacht van het plegen van een inbraak in een strandpaviljoen in Bergen aan Zee op 20 augustus. De politie onderzoekt of de verdachte ook te maken heeft met de inbraken van de afgelopen weken bij het Zeepaardje en Evi's Beach in Egmond aan Zee en Club Zand aan het Castricumse strand.

De politie kwam de man op het spoor doordat op camerabeelden een kenteken was te zien van de auto van de inbreker. Dat kenteken werd hierna in een landelijk systeem van automatische nummerbordherkenning gezet. Dat leverde in de nacht van maandag op dinsdag een hit op. De verdachte zit voorlopig vast terwijl de recherche de inbraken verder onderzoekt.

Vorige week meldde de politie nog dat ze vier inbraken onderzoekt in strandpaviljoens. De teller staat inmiddels op zes. In de nacht van zaterdag op zondag werd er ingebroken in een strandtent in Bergen aan Zee, de volgende nacht werd weer een inbraak gepleegd, deze keer in een strandtent in Castricum aan Zee. Daar zijn spullen buitgemaakt. In verband met het lopende onderzoek wil de politie niets kwijt over de buit.
Pin It
Bekeken: 1420x
https://ee.itk.ac.id/data/