De politie zoekt getuigen die meer weten of beelden hebben die kunnen helpen bij de oplossing van enkele inbraken in strandpaviljoens in de afgelopen weken. De inbraken vonden telkens in de nachtelijke uren plaats. De politie doet onderzoek en doet een oproep om op en rond het strand alert te zijn op mogelijke inbrekers, omdat de mooie zomer het inbrekersgilde ook naar de kust lokt. Strandtenten in Egmond, Castricum en Bergen werden doelwit van inbrekers die daar op zoek waren naar de opbrengst van goede stranddagen.

Tussen maandag 1 augustus om 23:00 uur en woensdag 3 augustus om 10:15 uur werd ingebroken in een strandpaviljoen op het strand van Egmond aan Zee. Een week later was het maandagnacht opnieuw raak in een Egmonds strandpaviljoen tussen 03:30 uur en 04:30 uur. Rond 06:00 uur kwamen daar nogmaals ongenode gasten. Afgelopen zondag was het de beurt aan een Castricums strandpaviljoen, waar de inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 02:45 uur en 08:45 uur. ten slotte was het dinsdag tussen 05:00 uur en 09:30 uur raak bij een strandtent in Bergen tussen.

De politie onderzoekt de verschillende inbraken. Daarbij wordt ook gekeken naar een mogelijk verband. Bij iedere inbraak zijn de dader(s) met buit vertrokken en bleven de strandpaviljoens met braakschade zitten. Wie het onderzoek van de politie verder zou kunnen helpen, mag zich melden via 0900-8844. Het kan ook anoniem via 0800-7000. Daarnaast vraagt de politie om alert te zijn in de nachtelijke uren op en rond het strand. "Maak melding via 112 als u iets verdachts ziet", zo benadrukt de politie.
Pin It
Bekeken: 2117x
https://ee.itk.ac.id/data/