Alkmaar staat vijfde in de nationale ranglijst 'Toiletvriendelijke gemeenten' 2021', die Hoge Nood recent publiceerde. In de provincie gaat Alkmaar aan kop. Heiloo moet het stellen met slechts een 238e plaats onder de totaal 352 gemeenten in Nederland en Bergen doet het als 222e nauwelijks beter. Langedijk kreeg de 72e plek en Heerhugowaard de 123e.

Hoge Nood zet zich in voor het verhogen van het aantal publiekelijk beschikbare toiletten en verwijzingen naar deze toiletten. De ranglijst wordt opgesteld aan de hand van zes factoren, waaronder de hoeveelheid openbaar toegankelijke toiletten op het aantal inwoners, en is in het leven geroepen om gemeenten en ondernemers aan te sporen om hun steentje bij te dragen.

Want ook in gemeenten die hoog scoren kan het nog wel een stuk beter. Zo mag Alkmaar dan wel vijfde nationaal staan, maar het houdt volgens Hoge Nood nog niet echt over met 94 toiletten, oftewel één per 1.169 inwoners. Gemeente Alkmaar scoorde in 2021 hoger dan in 2020, maar was in 2019 nog de nummer één.

"Met enkele simpele stappen is het voor iedere gemeente mogelijk om het komende jaar nog hoger op de landelijke ranglijst te eindigen", aldus Hoge Nood. "Er zijn meer dan voldoende haalbare mogelijkheden voor alle gemeenten om toiletvriendelijker en daarmee niet alleen inclusiever, maar ook gastvrijer te worden". De organisatie spoort gemeenten aan om al dan niet seizoensgebonden toiletten bij te plaatsen, maar ook om bestaande toiletten op gemeentelijke plekken open te stellen. Ook ondernemers kunnen een bijdrage doen. Toiletten kunnen met bordjes of stickers worden aangegeven, maar ook worden aangemeld bij de Hoge Nood app.
Pin It
Bekeken: 2579x
https://www.fspublishers.org/slot-gacor-gampang-menang/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://pbj.banggaikab.go.id/slot-gacor-maxwin/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://klinik.bonebolangokab.go.id/pola-slot-maxwin/ https://sinona.luwukab.go.id/slot-demo/ https://www.malkelapagading.com/slot-gacor-online/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://matane.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/demo/slot-demo-gates-of-olympus.html https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/