De dierenpolitie heeft afgelopen week een aantal prikhalsbanden op verschillende adressen in Kennemerland in beslag genomen. Kennemerland reikt van Langedijk tot aan Uitgeest. Het gebruik van prikhalsbanden is sinds 1 juli 2018 verboden en geplaatst onder dierenmishandeling. Naast dat de halsbanden in beslag worden genomen krijgen de hondenbazen een bekeuring.

De dierenpolitie neemt met enige regelmaat illegale halsbanden in beslag. Prikbanden zijn halsbanden met punten of pennen van metaal of plastic, en veelal trekken ze strak als aan de riem wordt getrokken. Meer informatie over de wetgeving is hier te vinden op wetten.overheid.nl.

De dierenpolitie roept iedereen op bij het zien van een hond met prikband melding te doen via 144.
Pin It
Bekeken: 5248x
https://www.oceanic-saunas.eu/rtp-live/ https://www.psychopsy.com/toto-sgp/ https://majorzeman.eu/slot-demo/ https://bahama.digital/slot-demo/ https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/