De hulpdiensten zijn maandagochtend bij het dodelijke verkeersongeval op de N242 meerdere keren gehinderd door omstanders die foto's of video's wilden maken. "Het is noodzakelijk dat hulpverleners de tijd en ruimte krijgen om hun werk te doen."

De politie kreeg tijdens het ongeluk op de N242 te maken met meerdere mensen die in de weg liepen. "We hebben een aantal personen weggestuurd", zegt een woordvoerder. "Ze wilden foto's en video's maken en hielden geen rekening met de hulpverlening." Volgens de politie hadden deze mensen geen politieperskaart. "Fotografen van de media beschikken over deze pas. Zij mogen meer, weten hoe ze ter plekke te werk moeten gaan en hebben ons niet gehinderd." Er was wel een professionele persfotograaf die een drone de lucht in stuurde. "Daar hebben we woorden mee gehad. Boven een ongeluk zijn geen drones welkom. Zeker niet als er ook traumahelikopters moeten landen, dat zorgt voor gevaarlijke situaties."

Het ging maandagochtend gruwelijk mis op de N242 tussen de Nollenweg en de Nieuwe Schermerweg. Rond 07:00 uur raakte een bestuurder om onbekende reden op de verkeerde weghelft en klapte daar frontaal op een tegenligger. De bestuurders die elkaar frontaal raakten waren beiden bekneld en moesten door de brandweer worden bevrijd. Eén van hen werd gereanimeerd, maar dit mocht niet meer baten. Het gaat om een 21-jarige man uit Heerhugowaard. Daarnaast raakte bij het ongeluk een 27-jarige plaatsgenoot zwaargewond. Ook moest een 53-jarige man uit Friesland lichte verwondingen ter plaatse worden behandeld.

De politie roept getuigen van het ongeluk op om zich te melden via 0900-8844 of het tipformulier van de politie. (foto: Glocal Media)
Pin It
Bekeken: 9039x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/