Dinsdag presenteerde de uit Heiloo afkomstige Laurens de Boer de Nuna 11s, de nieuwste zonneauto van het Brunel Solar Team. Laurens bezocht onlangs nog het Murmellius Gymnasium in Alkmaar, zijn oude school, met de 'oude Nuna Phoenix'. De belangrijkste innovatie zit diep in de auto verstopt: de revolutionaire nieuwe motor.

Maar het Delftse studententeam waar Laurens deel van uitmaakt heeft ook hard gewerkt aan vernieuwingen aan onder meer de accu en het zonnepaneel. Met deze innovaties en een uitgewerkte racestrategie doet het team er alles aan om in september de wereldtitel terug te winnen tijdens de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika.

Voor het eerst in de geschiedenis van het Solar Team is er volledig op eigen kracht een motor ontwikkeld en gebouwd. “De nieuwe motor kan tot twee keer zoveel vermogen leveren met hetzelfde gewicht en is ook efficiënter. Dit is mogelijk door een nieuwe configuratie van de spoelen in de motor”, legt Laurens ons uit. Het team hoopt met de krachtige motor voldoende voorbereid te zijn op de grote hoogteverschillen tijdens de acht dagen durende race, iets waar ze moeite mee hadden tijdens de laatste race in Marokko.

Om energie aan de vernieuwende motor te leveren heeft het Brunel Solar Team ook flinke technologische vooruitgang geboekt met de accu. Die is maar liefst de helft lichter dan vorige edities en betrouwbaarder en veiliger. Een belangrijke verbetering omdat accu’s vaak het zwaarste onderdeel van een elektrisch voertuig zijn.
Pin It
Bekeken: 2071x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/