Jesse Fook uit Alkmaar is dit weekend niet zo ver gekomen als hij had gewenst bij het Wereldkampioenschap Latte Art in Milaan. De Nederlands kampioen in het maken van mooie figuurtjes in het schuim van de cappuccino kwam niet verder dan een 21ste plek. Er waren 29 deelnemers.

De Alkmaarder werkt als barista in café-bar Vascobelo in boekhandel Scheltema in Amsterdam. Na de eerste voorronde lag hij er al uit. Zijn doel was om bij de laatste 16 te eindigen, maar dat bleek net te hoog gegrepen.

In april won de barista het Nederlands kampioenschap Latte Art. Dit gebeurde op het Amsterdam Coffee Festival waar Jesse een Zuid-Afrikaans drieluik aan de Jury presenteerde. Daardoor mocht hij afgelopen week Nederland vertegenwoordigen op de World Coffee Championships in Milaan. Op de eerste plaats eindigde daar Carmen Clemente uit Italië, het zilver was voor de deelnemer uit Zuid-Korea en de derde plek was voor de barista uit Taiwan.

De Alkmaarder heeft geleerd dat de afstand in Nederland tot de wereldtop nog groot is en gaat hard aan de slag om bij het volgende wereldkampioenschap hoger te eindigen. In april interviewde mediapartner NH Nieuws Jesse op zijn werkplek. De videoreportage is hier terug te zien.
Pin It