Jongeren tot 18 jaar kunnen zaterdag en zondag gratis archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum bezoeken. Huis van Hilde organiseert deze actie ter gelegenheid van de Nationale Archeologiedagen.

Met het Archeo Reisboek op zak kan de jeugd op reis door het verleden van de provincie. In de ArcheoHotspot kruipen ze in de huid van een archeoloog en helpen ze een beerput sorteren. Zaterdag is ook Oneindig Noord-Holland aanwezig met een archeologiequiz en de nieuwe verhalenkaart waarop precies te zien is wat zich vroeger heeft afgespeeld. Op zondag is een bezoek aan Huis van Hilde te combineren met de zoekwedstrijd van Oud-Castricum waarbij jeugd van 6 tot 15 jaar van 14.00 tot 16.00 uur met de metaaldetector speuren naar oude munten.

Tijdens de Nationale Archeologiedagen onthult Huis van Hilde ook een tijdelijke vitrine rond het thema β€˜Oude vondsten, nieuwe inzichten’. Het uitgelicht object is daar de schedel van het hoogovenskelet dat in de jaren 60 van de vorige eeuw is gevonden op het terrein van de hoogovens. Nieuwe onderzoekstechnieken leidden tot nieuwe inzichten over dit skelet.

De Nationale Archeologiedagen zijn bedoeld om de Nederlandse archeologie beter zichtbaar en beleefbaar te maken voor het grote publiek. Om zoveel mogelijk jeugd de kans te geven om kennis te maken met archeologie, hebben jongeren tot 18 jaar tijdens de Nationale Archeologiedagen komend weekend gratis toegang bij Huis van Hilde. Normaal betalen zij vier euro. Ook met een Museumjaarkaart kost de toegang niks. Zonder museumjaarkaart betalen volwassenen 7,50 euro.

Huis van Hilde is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11:00 tot 17:00 uur. Huis van Hilde bevindt zich pal achter het treinstation van Castricum aan het Westerplein 6. Meer informatie is te vinden op huisvanhilde.nl
Pin It
Bekeken: 2027x