Woensdag gaat de Alkmaarse Wandel4daagse na twee jaar stilstand weer van start. De routes zijn dit jaar anders dan andere jaren én er beloven zomerse temperaturen aan te komen. Maar liefst 3.600 fanatiekelingen doen mee. Burgemeester Anja Schouten van Alkmaar heeft het evenement dinsdagavond officieel geopend.

Deelnemers konden in de Grote Kerk hun startbewijs afhalen. Woensdag beginnen de deelnemers die 40 kilometer per dag afleggen in alle vroegte vanuit diezelfde kerk aan hun route. De overige afstanden starten in de ochtendzon buiten de kerk. Op vrijdagochtend starten ook de deelnemers van de 'Halve 4daagse', die twee dagen meewandelen.

Organisator Le Champion gooit het deze keer over een andere boeg. De routes zijn totaal vernieuwd 'om deelnemers die elk jaar terugkomen ook te kunnen blijven verrassen'. Zo is het Canadaplein in Alkmaar de nieuwe start- en finishlocatie geworden. De afstanden die wandelaars kunnen lopen blijven met 8,5 – 15 – 20 – 25 en 40 kilometer hetzelfde.

Woensdag is de polder-, bos- en duinenroute richting Bergen. Donderdag is de Stad van de Zonroute richting Heerhugowaard. Vrijdag is de Pelgrimsroute richting Heiloo en Egmond. Zaterdag wordt de vierdaagse afgesloten met de Alkmaarse waterroute. Bij de finish op de eerste drie dagen is het feest op het Canadaplein. Op de laatste dag worden de wandelaars na de kilometerslange intocht feestelijk onthaald op het Waagplein.

Met voorspelde temperaturen van rond de 26 graden, moeten wandelaars er goed aan denken om genoeg te drinken. Daarom plaatst de organisatie watertappunten bij alle posten langs de route en op het Canadaplein. Ook is er een hitteprotocol dat, indien nodig, samen met het Rode Kruis wordt opgevolgd.

Mediapartner NH Nieuws is met verschillende verslaggevers alle vier dagen langs de route. De reportages zijn de komende dagen ook te zien op de kanalen van Streekstad Centraal.
Pin It
Bekeken: 3482x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/