De Alkmaarse RUFC moest het in hun laatste wedstrijd van het seizoen opnemen tegen de Bulldogs in Almere. De hekkensluiter van de  promotiepoule in de 3e Klasse Noord bood de eerste helft goede tegenstand tegen de koploper, maar daarna werd orde op zaken gesteld. De eindstand werd 59-14.

Direct na de kick-off kwam Alkmaar met 5-0 achter te staan. De bezoekers waren even aangeslagen, maar wisten zich te herpakken. Aanvoerder Kristian Boogert forceerde een break en speelde de bal door naar de snelle center Joey Zwaan, die de aanval succesvol afrondde. Boogert schoot de conversie tussen de palen en maakte het zo 5-7. Die voorsprong duurde niet lang, want de Bulldogs gingen erop en erover naar 15-7. Halverwege de eerste helft was het opnieuw Joey Zaan die een try scoorde namens Alkmaar en Boogert schoot de bonustrap opnieuw raak. Met 15-14 werd de rust bereikt.

In de tweede helft kwam de thuisploeg op stoom en liep binnen vrij korte tijd uit naar 36-14. Toen ontstond een voorval dat zeldzaam is in de rugby. Een van de Bulldogs maakte herhaaldelijk opmerkingen richting de scheidsrechter. De scheids was het zat en gaf zijn fluit met de woorden: "Als je het beter kunt kun jij de rest van de wedstrijd wel fluiten". Terwijl hij wilde weglopen rende de speler achter hem aan en gaf de fluit toch maar terug.

Het incident zorgde echter niet voor een andere machtsverhouding op het veld. De Bulldogs bleven scoren terwijl Alkmaar dat niet lukte. De eindstand werd 59-14.

De Alkmaarse rugbyers eindigden na de twaalf wedstrijden in de promotiepoule van de 3e Klasse Noord als laatste met twee gewonnen partijen en één gelijkspel, en zal dus volgend seizoen weer in dezelfde klasse uitkomen.

Het dames rugbyteam De Foeste Moiden speelde tegen Groot Mokum en verloor eveneens met  ruime getallen (10-75), maar ook dat maakt voor het klassement niet uit. Het Alkmaarse team eindigt evengoed als tweede in de degradatiepoule 2e Klasse en blijft dus zonder problemen in dezelfde klasse.