Het heet 'needle spiking' en Engeland, Frankrijk en Belgie zijn al enige tijd  in de ban van dit vreemde en verontrustende fenomeen in het nachtleven. Er duiken steeds meer getuigenissen op van jongeren die beweren met een naald te zijn geprikt en iets ingespoten te krijgen. Hier wordt het 'naaldprikken' genoemd en  inmiddels lijkt het fenomeen  Nederland en mogelijk ook Alkmaar te hebben bereikt.

'Selena' meldt via Facebook dat ze vrijdagavond laat Bubbels op het Waagplein bezocht, toen ze rond een uur of half twee ’s nachts aan haar vrienden aangaf dat ze zich ’niet tof’ voelde: "Hierna ging het erg snel en kon ik niet zelfstandig meer lopen , mijn vrienden hebben mij richting de politie getild waarnaar de ambulance snel ter plekke was. Hier was mijn hartslag niet meer rustig te krijgen en ben ik uit voorzorg afgevoerd met een ambulance."

Eenmaal in het ziekenhuis wordt ze een tijd aan de hartbewaking gelegd. Op de vraag wat er in haar bloed zat kreeg ze het antwoord: "cocaïne en amfetamine." Ze waarschuwt anderen altijd in een groepje te blijven en een hulpverlener te benaderen als het niet goed met je gaat. Ze is vooral ook geschrokken omdat ze had verwacht 'een prik' wel te voelen. Dat blijkt dus niet zo te zijn.
Pin It