Een parkeerterrein bij v.v. Zeevogels aan de Hogedijk in Egmond-Binnen wordt op zomerse dagen een transferium voor strandgangers. Er kunnen 100 auto's staan. De inzittenden worden gratis met een pendelbus naar het strand gebracht. De gemeente Bergen wil zo de parkeer- en verkeersoverlast beperken van de tientallen auto's die tijdens de grootste drukte in Egmond aan Zee vele rondjes rijden op zoek naar een parkeerplek.

De vele strandgangers die met mooi weer naar de kustdorpen komen, zorgen volgens de gemeente 'voor wrijving op het gebied van bereikbaarheid en leefbaarheid'. Niet alleen bewoners, ondernemers en de recreanten zelf storen zich eraan, maar het hindert ook de nood- en hulpdiensten die soms de kustdorpen amper kunnen bereiken door de verkeersopstoppingen. Op zomerse dagen zijn er meer auto's die een plekje zoeken dan er parkeerplaatsen zijn.

De gemeente noemt het parkeerterrein bij Zeevogels een 'transferium' en 'overstappunt'. Automobilisten op weg naar het strand mogen zelf kiezen of ze de gok wagen of ze in Egmond aan Zee een parkeerplek kunnen vinden, of dat ze meteen naar het transferium rijden. Op de Hoeverweg en de Heilooër Zeeweg komen borden te staan. Verkeersregelaars komen alleen te staan bij de parkeerplaatsen op de Hogedijk en bij de strandafgang in Egmond aan Zee.

Als volgens de weersvoorspellingen de zon flink gaat schijnen en de temperatuur boven de 25 graden komt, gaat het transferium open. Per week maakt de gemeente bekend welke dagen dit zijn. Het transferium is open vanaf 10:30 uur. De eerste shuttlebus vertrekt dan vanaf het parkeerterrein naar Egmond aan Zee. De laatste rit is om 19:30 uur vanaf de boulevard in Egmond aan Zee naar de Hogedijk. Het streven is om elk kwartier vanuit beide plekken (parkeerterrein en boulevard) een bus te laten vertrekken. Er kunnen maximaal 24 personen mee in de bus.

Volgens wethouder Erik Bekkering gaat het om een proef op maximaal 25 zonnige dagen. Na de zomer wordt besproken of het succesvol is en of er een vervolg komt: “De wens voor een transferium in Egmond aan Zee bestond al lange tijd. Het college heeft hiernaar geluisterd en dit in het parkeerbeleid meegenomen. Ik heb er vertrouwen in dat het een geslaagde proef wordt en dat het mogelijk een vervolg krijgt", stelt de wethouder.
Pin It
Bekeken: 3951x
https://www.cliniquepoirier.com/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://ipotechen-credit.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/