Een podcastserie met alleen maar positieve en optimistische mensen met een lang lontje te gast bij Milo Berlijn. In de podcast Lange Lont staan mensen centraal die in deze crisis hun ‘cool’ bewaren, geduldig en met relativering hun werk blijven doen en anderen respectvol benaderen. Milo vraagt zijn gasten naar hun drijfveren en kijk op het leven.

Vandaag hebben we Ilse Moerkerk in de Lange Lont. Ilse studie in toerisme leidde naar een baan in Spanje waar ze 10 jaar met veel plezier als reisleidster heeft gewerkt. Inmiddels woont Ilse in Haarlem samen met haar man en twee geweldige kinderen en is ze ambassadeur van de Toegankelijke Stad Haarlem. Daar biedt ze steun aan lotgenoten en zet ze zich via het IPSO Inloophuis in voor een beter leven met en na kanker.

Want in 2014 kreeg Ilse voor de eerste keer de diagnose botkanker en in 2018 moest ze afscheid nemen van haar volledige rechter been, heup en bekken. Maar aan optimisme is bij Ilse geen gebrek, zij blijft altijd kijken naar het positieve en is 'nooit iemand geweest die dagen somber onder de lakens is blijven liggen'.

De lange Lont is een samenwerking tussen Streekstad Centraal en TrainMark en is iedere woensdag via radio te horen om 19:00 uur.
Pin It
Bekeken: 2851x
https://ee.itk.ac.id/data/