De podcast Cultuurbuur gaat over voorbijgangers en passanten. Ingrid Koens gaat wekelijks in gesprek met kunstenaars, dichters, gedreven mensen met een verhaal en met talent om de hoek.

In deze aflevering gaat Ingrid in gesprek met Arie Kaan van het Langdijker verleden. Een korte terugblik in de geschiedenis van het kleine, maar moedige Langedijk. In 1415 verliest Jacoba van Beieren van haar rivaal Philips van Bourgondië. In 1573 Is de Langedijk en met name het dorp Sint-Pancras betrokken bij het Beleg voor Alkmaar door de katholieke Spanjaarden.. In 1799 Is de Langedijk betrokken bij de oorlog die in Noord-Holland werd uitgevochten tussen de revolutionaire Fransen en Bataven aan de ene kant, en de stadhoudersgezinde Engelsen en Russen aan de andere kant.
De laatste oorlog die in Langedijk sporen heeft nagelaten is de Tweede Wereldoorlog. Bij de bevrijding in 1945 bleken zesentwintig Langedijkers door het oorlogsgeweld te zijn omgekomen.

Cultuurbuur is een podcast van Ingrid Koens en Streekstad Centraal, is iedere dinsdag tussen 19:00 en 19:30 uur te horen op de zenders van Streekstad Centraal en natuurlijk te vinden op de bekende podcastplatformen.
Pin It
Bekeken: 2186x