De maatschappij van de toekomst vraagt om ander onderwijs dan hoe we in het verleden op school leerden. Maar het gaat ook om andere uitdagingen. Thema’s zoals milieu, globalisering en samenwerken zijn bepalend voor hoe de toekomst van onze wereld eruitziet. In deze podcastserie vragen Chantal Mulder en Igor Verettas de gasten wat zij hiervan vinden.

Hans van Beekum is algemeen directeur van de Scholengemeenschap Scholen aan Zee in Den Helder. Vanuit zijn jarenlange ervaring als docent ziet hij het als zijn missie om onderwijs veel meer ervarings- en praktijkgericht te maken. Duurzame samenwerking met stad en omgeving biedt hierin fantastische mogelijkheden. Als onderdeel van een rijke schooldag staat er wat hem betreft elke dag een lekkere en gezonde lunch voor leerlingen klaar naar Zweeds voorbeeld.

Dit is Onderwijs is iedere donderdag om 19:00 uur te horen op Streekstad Centraal en natuurlijk te vinden op streekstadcentraal.nl, en is een samenwerking tussen Streekstad Centraal en Dit Is Onderwijs.
Pin It
Bekeken: 2034x