Het Rijk heeft 175 miljoen euro uitgetrokken voor een eenmalige energietoeslag. Mensen met een inkomen van maximaal 120 procent van het sociaal minimum komen hiervoor in aanmerking, maar níet in Heiloo. De gemeente trekt die grens voor alleenstaanden tot de AOW-leeftijd al bij 105 procent en voor samenwonenden bij 108 procent. Dat vindt de PvdA-fractie niet eerlijk en het heeft hiertegen een motie ingediend.

De energietoeslag is maximaal 800 euro. Voor toekenning trekt het Rijk de grens voor mensen van 21 jaar tot de AOW-leeftijd bij maandelijks 1.500 euro en voor samenwonenden 2.070 euro. In Heiloo liggen die grenzen al op 1.310 en 1.871 euro, ondanks dat het de gemeente geen cent kost. Het Rijk compenseert gemeenten immers vanuit de pot van 175 miljoen.

De motie komt op 23 mei in de commissievergadering en op 30 mei in de gemeenteraad. (foto: Zain Ali / Pexels)
Pin It
Bekeken: 2014x
https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/