Alkmaarder Joop Sinke is plotseling overleden. Hij was jarenlang actief in tal van besturen, waaronder die van SV Koedijk, Sportraad Alkmaar en Stichting Michael-Wings. Ook was hij betrokken bij onder meer De Dijkloop.

Sinke woonde dan wel geruime tijd in Alkmaar, maar werd geboren in Den Haag. Door de jaren heen raakte hij betrokken bij meerdere verenigingen. Zo was hij van 2003 tot 2010 voorzitter G-sport bij SV Koedijk, van 2007 tot 2013 bestuurslid bij Sportraad Alkmaar en zat hij in de organisatie van diverse evenementen. Van De Dijkloop tot benefietconcerten en van Zomerspelen voor kinderen tot spinningmarathons. Het is ook waar veel mensen Joop Sinke van kennen, hij zette zich met veel toewijding in voor de maatschappij en zijn medemens die wel een beetje hulp kon gebruiken.

Op Facebook reageert onder meer Stichting Michael-Wings verslagen op het overlijden van Sinke. "We zijn diep geschokt door het plotseling overlijden van Joop Sinke. Hij was een ontzettend gedreven man en had hierin een eigen persoonlijkheid. Wij wensen zijn familie veel sterkte toe." 

Joop Sinke werd 65 jaar oud.
Pin It
Bekeken: 19002x