Burgemeester Romeyn heeft terecht besloten om het clubhuis van Motorclub Compañeros aan de Kanaalweg in Heiloo te sluiten. Het deed al jaren feitelijk dienst als onderkomen voor een 'chapter' van de Hells Angels in Nederland, en die motorclub werd in 2019 door de rechter verboden. Een hoger beroep van de motorclub tegen de sluiting haalde het woensdag niet bij de Raad van State.

Het clubhuis in Heiloo werd in het najaar van 2019 gesloten op last van burgemeester Romeyn. De Compañeros hadden in gesprekken in 2016 zelf aangegeven dat ze voortaan onderdeel zijn van de Hells Angels. Na de rechterlijke uitspraak was dat een verboden organisatie, stelde de gemeente. Zo’n organisatie mag geen accommodaties huren omdat dat gevaar oplevert voor de openbare orde. De gemeente zegde het huurcontract op en gaf de motorrijders twee weken de tijd om hun eigendommen weg te halen. Daarna werd het perceel verzegeld.

De motorclub ontkende sindsdien dat ze onderdeel zijn van Hells Angels. Compañeros maakte eerst bezwaar bij de gemeente en ging daarna in beroep bij de rechtbank. Beide keren werden ze in het ongelijk gesteld, waarna ze naar de Raad van State stapten. De hoogste bestuursrechter concludeert nu dat de burgemeester zich baseerde op een verbod van een rechtbank dat later weer deels is teruggedraaid, maar dat het verbod toen wel gold.

Het verweer van de Compañeros was dat hun leden nog gewoon contributie betalen en diensten afnemen van bedrijven. Volgens rapportages van de gemeente echter waren er in de ongeveer tien jaar voorafgaand aan de sluiting geen leden van Compañeros in het pand, terwijl er wel steeds Hells Angels werden gesignaleerd en ze er ook evenementen organiseerden en daarvoor als Hells Angels vergunning aanvroegen. Pas toen de Hells Angels in mei 2019 door de rechter als verboden organisatie werd betiteld werden alle symbolen van de Angels verwijderd van het clubhuis.

Op het besluit van de burgemeester om het clubhuis te sluiten was volgens de Raad van State eigenlijk niets aan te merken. Als de situatie in de toekomst verandert, mag de burgemeester weer een nieuw besluit nemen, maar tot die tijd kan dit besluit van kracht blijven.
Pin It
Bekeken: 1784x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/