Gemeente Heiloo gaat verhuizen naar het voormalige pand van de Rabobank aan de Stationsweg. Donderdag is getekend voor de overname van het pand. De servicebalies, het sociaal team en ook het college en de raad verhuizen allemaal naar dit nieuwe onderkomen. De verhuizing moet volgend jaar voltooid zijn.

Door de samenwerking in de BUCH werkorganisatie, het thuiswerken en de invoering van hybride werken worden de kantoorruimtes in de vleugel van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein anders en minder gebruikt. Daarnaast zijn het bestuurscentrum in de ‘Villa’ en de centrale hal verouderd; is er te weinig vergaderruimte, is het erg gehorig en slecht geïsoleerd. Het vraagt een grote investering om het monumentale pand te verbouwen voor een duurzame toekomst.

Begin dit jaar kwam het pand van de Rabobank te koop. Dit pand ligt centraal in Heiloo, voldoet aan duurzaamheidseisen. Deze ruimte op de begane grond is al eigendom van de gemeente en wordt gehuurd door de bibliotheek. Na een vertrouwelijke raadsvergadering is besloten een bod uit te brengen tijdens de inschrijving. De Rabobank heeft uiteindelijk de gemeente het nieuwe onderkomen gegund. Directeur Ralph van Soomerren is tevreden over de overdracht. “Fijn dat de gunning naar de gemeente Heiloo is gegaan voor het realiseren van de nieuwe huisvesting. Het is een fijne en welkome locatie en we zijn blij dat het gebouw daarmee opnieuw een mooie maatschappelijke gebruiksfunctie krijgt.”

Burgemeester Mascha ten Bruggencate: “Wij worden buren van de bibliotheek en daar zijn wij heel blij mee. Door een verbinding te maken met de bibliotheek kunnen we de ruimte optimaal gebruiken en ontstaan er ook nieuwe kansen voor onze dienstverlening. Wij kunnen elkaar daarbij echt versterken. Dit gaan wij de komende tijd verder verkennen”.

Directeur bibliotheek Dilly van Empel: “Wij kijken ontzettend uit naar de nieuwe samenwerking. Want bij de bibliotheek kom je tegenwoordig niet alleen meer voor het lenen van boeken. Onze dienstverlening is veel breder. Wij geven taalles, helpen inwoners digitaal vaardig te worden en groeien steeds meer naar een maatschappelijke educatieve bibliotheek. Met de gemeente als nieuwe buren kunnen wij kijken hoe wij onze dienstverlening op elkaar kunnen laten aansluiten en versterken.”

Dit jaar worden de bestemmingsmogelijkheden onderzocht voor de villa en de kantoorvleugel. De villa, het oude raadhuis, blijft een gemeentelijk monument en het college zoekt een partij die er voor zorgt dat deze statuur behouden blijft. De kantoorvleugel wordt opgenomen in de herontwikkelingsplannen van het centrum ‘t Loo.

De planning is om deze zomer of dit najaar in samenwerking met de bibliotheek de nieuwe locatie te verbouwen. Het streven is om in 2023 de nieuwe locatie in gebruik te nemen.
Pin It
Bekeken: 2206x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/