De bewoners van de Klipper in De Rijp, de Boterbloem in Purmerend en de Indischestraat in Haarlem zijn geselecteerd voor de ‘Auto van de Straat’ wedstrijd. Zij krijgen zes maanden lang twee elektrische deelauto’s tot hun beschikking om zo min mogelijk met hun de eigen auto rijden. De winnende straat krijgt de twee auto's nog een half jaar extra.

‘Auto van de Straat’ is een initiatief van Natuur & Milieu in opdracht van de provincie om autodelen en elektrisch rijden te stimuleren. Er waren 31 aanvragen, waaruit drie straten zijn geselecteerd. Onder voorbehoud dat de benodigde laadpalen geplaatst kunnen worden, krijgen de vertegenwoordigers van de drie straten van de zomer de sleutels van de twee deelauto's, die voor slechts 2,50 euro per uur zijn te huren.

Dorien Ackerman, campagnedirecteur Natuur & Milieu: “Waarom zou je zelf een auto hebben als je deze 95 procent van de tijd niet gebruikt? En waarom gebruiken we openbare ruimte voor parkeerplaatsen, terwijl we er ook speelplekken, groen of een terras van kunnen maken? Door een auto te delen én elektrisch te rijden help je klimaatverandering tegen te gaan en je draagt bij aan de leefbaarheid en duurzaamheid van jouw buurt.”

Meer op autovandestraat.nl. (foto: Stux)
Pin It
Bekeken: 2476x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/