Gemeente Heiloo wil ook dit jaar nog financiële steun bieden om de sectoren cultuur, welzijn en sport, de horeca en andere ondernemers te helpen. Na vijf gesprekken met diverse vertegenwoordigers is een gevarieerd pakket van 'veerkrachtmaatregelen' samengesteld dat aansluit op hun wensen en behoeften, ter waarde van 88.000 euro.

Voor ondersteuning van culturele evenementen is 50.000 euro gereserveerd. Organisatoren kunnen tot 5.000 euro subsidie aanvragen voor activiteiten in Heiloo. Een voorwaarde is dat er samenwerking is tussen meerdere organisaties en/of ondernemers en het evenement bijdraagt aan de toekomstbestendigheid van de betrokken partijen.

De kaartverkoop voor culturele activiteiten in Heiloo valt nog wat tegen door terughoudendheid van liefhebbers. Voor promotie van het aanbod heeft de gemeente daarom 15.000 euro apart gelegd. Bedrijven en instellingen kunnen tot 1.000 euro aanvragen voor promotie van voorstellingen via bijvoorbeeld advertenties en digitale borden. Het bovenste deel van de zes digitale borden in Heiloo is al beschikbaar. Aanvragen voor een week lang promotie kunnen via de gemeentesite worden aangevraagd.

Verder is er 10.000 euro beschikbaar voor huurcompensatie om beperkte bezetting van zalen te compenseren, en dagen waarop geen voorstellingen kunnen plaatsvinden vanwege bijvoorbeeld decorbouw of repetities. Culturele instellingen kunnen tot 1.000 euro compensatie aanvragen.

Heilooër ondernemers hebben gevraagd naar mogelijkheden voor gezamenlijke promotie van hun activiteiten. De gemeente heeft een budget van 10.000 euro opgesteld voor aanvragen vanuit een brede samenwerking tussen ondernemers.

Tot slot is er 3.000 euro gereserveerd voor kwijtschelding van precario voor horecaterrassen. De aftrek geldt voor een half jaar en geschiedt automatisch.

Eerder maakte het college van Heiloo al bekend dat de toestemming voor grotere terrassen, die vanwege coronaregels werd gegeven, ook voor het huidige terrasseizoen geldt. Het seizoen loopt tot en met 31 oktober. Terrashouders kunnen een verzoek sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met een situatietekening en het aantal vierkante meters van de tijdelijke uitbreiding.
Pin It
Bekeken: 1292x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/