IVN Noord-Kennemerland organiseert zondag 17 april vanaf 10:00 uur een wandeling op en rond Landgoed Nijenburg in Heiloo. Marjo Olbers neemt geïnteresseerden mee door het gebied en gaat op zoek naar stinzenplanten. "In deze tijd zit nog weinig blad aan de bomen en is er voldoende licht voor planten op de grond. Het is een feest om dat te zien."

Het landgoed aan de Kennemerstraatweg in Heiloo is een achttiende eeuwse buitenplaats en inmiddels een natuurgebied. IVN-gids Marjo Olbers gaat tijdens de wandeling op zoek naar stinzenplanten. "Dit is een verzamelnaam voor een groep verwilderende voorjaarsbloemen. Het gaat vooral om bol-, knol- en wortelgewassen die te zien zijn op buitenplaatsen zoals Nijenburg. Ze werden vanaf de zestiende eeuw aangeplant."

Het IVN heeft als doel om mensen te betrekken bij bijzondere natuur. En bijzonder dat is Landgoed Nijenburg zeker, meent Olbers. "Tijdens de wandeling staan we stil op plekken, waar andere mensen vaak snel voorbij lopen. Het is leuk om tijdens het lopen mensen meer informatie te geven over een gebied waar ze vaker komen. Je gaat het gebied echt anders zien."
Pin It
Bekeken: 1250x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/