Het is woensdagochtend wanneer meerdere brandweerwagens het Waagplein in Alkmaar oprijden. De brandweerlieden stappen uit en gaan aan de slag. Een argeloze voorbijganger zou kunnen denken dat er iets mis is, maar daarvoor is de sfeer te uitgelaten. Het is dan ook geen incident waarvoor 'uitgerukt' is, het gaat om het afscheid van Robert Wools die na 30 jaar zijn brandweerhelm aan de wilgen hangt. En daarbij hoort een dag-vol-verrassingen.

Als voetballiefhebber mocht hij daarom plaatsnemen op de middenstip in het stadion van AZ en kon natuurlijk ook een bezoek aan 'de kaasmarkt' niet ontbreken. Zijn allerlaatste dienst is een 24-uurs dienst en dat verschafte de collega's de mogelijkheid een mooi dagprogramma op te stellen. Robert zelf ondergaat het gelaten maar met een grote glimlach op zijn gezicht.

Hij startte zijn brandweercarrière als vrijwilliger bij de inmiddels opgeheven brandweerpost in Oudorp, maar zwaait af als 'beroeps'. "Je weet dat hett op een gegeven moment komt", verteld hij. "Dus ik heb daar ook geen problemen mee. Ik weet nog niet wat ik ga doen, dat ga ik eens rustig bekijken nu ik niet meer onregelmatig aan de slag hoef".

Over de vraag wat in de afgelopen dertig jaar het meeste indruk heeft gemaakt hoeft hij niet lang na te denken: "Dat was de brand bij Derco (in 2011, red.) , dat had echt heel anders af kunnen lopen. We waren daar al aan het terugtrekken toen de boel explodeerde en het glas in het rond vloog. Als we daar iets later waren geweest was dat een heel andere dag geworden".
Pin It
Bekeken: 3366x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/