Enkele bewoners van de Alkmaarse binnenstad keken dinsdag toch even vreemd op toen de kademuren van de grachten met een sonarboot werden geïnspecteerd. "Ik woon hier nog maar net, maar je wil niet dat de kademuur voor je huis instort, net zoals in Amsterdam is gebeurd", vertelt een bewoner aan mediapartner NH Nieuws.

Namens gemeente Alkmaar inspecteert Stadswerk072 de kademuren periodiek op verval en schade. "We proberen de staat van de kademuren zo goed mogelijk in beeld te brengen, zodat we zien waar er onderhoud nodig is", vertelt Esther Dekker van Stadswerk. Voorlopig is volgens haar alleen klein onderhoud nodig.

"De muren zijn pas op de helft van de technische levensduur", vult directeur Peter Mol aan. De kademuren zijn in de jaren 80 vernieuwd. "Een kademuur gaat zo’n 80 tot 100 jaar mee."

Wanneer er mogelijke schade wordt gevonden, vindt nader onderzoek plaats. "We gaan dan eerst met een duiker kijken wat er precies aan de hand is en vervolgens stellen wij samen met een constructeur een plan op", licht Ester toe. Maar volgens haar is de kans dat er echt iets mis is klein door de periodieke onderhoudsbeurten. "Mochten we toch wat vinden dan lossen wij het gelijk op, veiligheid gaat voor alles" aldus Peter.
Pin It
Bekeken: 2653x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/