Wie zijn ogen in de Alkmaarse binnenstad goed, heel goed de kost geeft kán ze zomaar tegenkomen; de miniatuurfiguurtjes van de nieuwe mini-Alkmaar route. Met bij iedere mini-wereldje een mini-QR code met een mooi verhaal over de locatie. Zo kun je te weten komen  waarom de Kooltuin zo heet, waarom er vroeger een ooievaar bij de visbanken liep en wat ‘draaien voor de prins’ betekent.

De mini-Alkmaar route is 2,5 kilometer lang en een initiatief van Els Schipper: "Dit is gewoon weer eens iets anders. Het is een unieke vorm van streetart, gegoten in de vorm van een laagdrempelige stadswandeling." De figuurtjes die ze gebruikt komen uit de modelspoor wereld waardoor de route, ook als er iets verdwijnt of kapot gaat, 'gerepareerd' kan worden.

Vrijdagochtend opende burgemeester Anja Schouten de stadsroute door met een mini-schaar en een loep een mini-lintje door te knippen bij het startpunt van de route: het Waagplein. “Ik ben trots, dat ik als burgemeester van het grote Alkmaar nu ook burgemeester mag zijn van het prachtige Mini-Alkmaar, een nieuw pareltje voor de stad”, aldus de burgemeester.

De route gaat langs 20 mini-tafereeltjes en brengt je langs verborgen kerken, prachtige grachten en gezellige straatjes. Op de verschillende plekken ontdek je naast de kleine wereldjes bijzondere stadsverhalen.

De route gaat langs 20 mini-tafereeltjes en brengt je langs verborgen kerken, prachtige grachten en gezellige straatjes. Op de verschillende plekken ontdek je naast de kleine wereldjes bijzondere stadsverhalen. De route is te koop voor € 2,50 bij VVV Alkmaar aan het Waagplein. Meer informatie vind je op minialkmaar.nl

Pin It
Bekeken: 3249x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/