De verkiezingsuitslag pakt niet gunstig uit voor ondernemers in Heiloo die al jaren wachten op een afslag bij de A9. Dat vindt Rob van der Wal, bestuurslid van Ondernemend Heiloo. Hoewel de plannen voor de afslag A9 al klaarliggen, loopt het hete hangijzer telkens vertraging op. "Ik ben bang dat we door deze uitslag nog veel langer moeten wachten."

De grote winnaar van de verkiezingen is Heiloo-2000 dat met vijf zetels in de gemeenteraad komt: een zetel meer dan bij de vorige verkiezingen. Goed nieuws voor de ondernemers zou je zeggen want volgens lijsttrekker Linda Verbeek is de afslag één van de belangrijkste punten tijdens de coalitieonderhandelingen.

"Wij zijn groot voorstander van de afslag A9, het is echt noodzakelijk", aldus Verbeek tegen mediapartner NH Nieuws. "Zeker met meer woningbouw in het verschiet, moeten mensen op een goede manier het dorp uit kunnen. Het is voor ons absoluut een prioriteit."

Toch is Rob van der Wal van Ondernemend Heiloo er niet gerust op. De PvdA won namelijk ook een zetel en die partij is op zich voorstander van de afslag maar niet als het project nog duurder wordt dan begroot. Gemeentebelangen, die z'n twee zetels behoudt, vindt de aansluiting op de snelweg helemaal niet nodig.

"Ik ben bang dat er toch meer weestand gaat komen", vertelt Rob van der Wal van Ondernemend Heiloo. "Langzamerhand begint de moed me wel in de schoenen te zinken. Er is ons al jaren geleden beloofd dat die ontsluiting er zou komen. Vooral voor de ondernemers in de Boekelermeer is dat noodzakelijk maar hij ligt er nog steeds niet."

Van der Wal hoopt dan ook dat winnaar Heiloo-2000 een coalitie gaat smeden met partijen die ook voor de afslag zijn. "Ik hoop dat het nieuwe gemeentebestuur echt ballen gaat tonen en doet wat het belooft en actie onderneemt maar ik ben bang dat de kleinkinderen van Amalia de afslag gaan openen."
Pin It
Bekeken: 7179x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/