De VVD-fractie in de Bergense gemeenteraad wilde het bestemmingsplan voor nieuwe woningbouw in de Egmonden dinsdagavond nog niet behandelen omdat er in de laatste weken grote financiële risico's opdoken. Daarnaast wil de VVD ervan af dat de gemeente steeds bij de Raad van State tegenover de provincie of inwoners staat, wat veel tijd en geld kost. De VVD denkt sneller nieuwe woningen te zien als in Egmond-Binnen wordt gefocust op de voetbalvelden van v.v. Sint Adelbert in plaats van de zuidkant van het dorp. Volgens de VVD is daar wel medewerking van de provincie te verwachten.

Dat staat in een verklaring die de VVD-fractie woensdagavond verspreidde. De VVD-fractie stelde dinsdagavond voor om het bestemmingsplan Dorp en Duin van de agenda te halen. Dat kreeg via Gemeentebelangen, Behoorlijk Bestuur Bergen en GroenLinks voldoende steun. De CDA-fractie, die met enkele aanpassingen voor het bestemmingsplan had willen stemmen, reageerde woedend. PvdA, D66 en Kies Lokaal lieten vooral hun teleurstelling blijken.

Volgens de VVD bleek de gemeente in februari voor de woningbouw aan de zuidkant van Egmond-Binnen een overeenkomst te hebben gesloten met een niet-bestaande BV: "Het is een zogenoemde BV i.o. (in oprichting). Er is geen inschrijving bekend bij de Kamer van Koophandel. Daarmee weet de raad niet wie de oprichters zijn; of er een bankrekening, dan wel een bankgarantie kan worden afgegeven en/of de personen die getekend hebben kredietwaardig zijn. Dit zijn financiële onzekerheden die opgelost moeten zijn voordat er besloten wordt."

Daarnaast ziet de VVD het niet zitten om rond dit bestemmingsplan weer bij de Raad van State tegenover de provincie te staan: "De gang naar de rechter kost jaren en veel geld. Jaren waarin niet kan worden gebouwd en geld dat niet nuttiger kan worden besteed. De uitkomsten leiden vaak tot teleurstelling. De VVD wil deze rechtsgangen tot een minimum beperken. Dat betekent dat de gemeente en de politiek zich anders moeten gaan verhouden tot de provincie en ook tot haar inwoners". Nauw samenwerken met andere overheden en inwoners leidt volgens de VVD tot meer succes en snellere woningbouw.

Volgens de VVD moet de gemeente Bergen zich met de beperkte mensen en middelen focussen op kansrijke locaties zoals de voetbalvelden van v.v. Adelbert en niet op locaties die leiden tot juridische strijd. De VVD vond het plan 'onvoldragen'. Als het was vastgesteld, dan zou een nieuwe gemeenteraad daarmee in moeilijkheden worden gebracht, aldus de VVD. "Dat is vragen om problemen. De VVD past daarvoor".

Volgens de VVD-fractie is nee zeggen vaak moeilijker dan zwijgend instemmen. "Het is een lastige beslissing, waar de VVD volledig achter staat. De VVD kiest hiermee voor reële plannen die op veel kortere termijn kunnen worden uitgevoerd".
Pin It
Bekeken: 2158x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/