De gemeenteraad van Heiloo heeft unaniem een motie aangenomen die het college opdraagt de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne snel en goed te regelen. De motie is vooral symbolisch. "Daar zijn wij natuurlijk al hard mee bezig!", aldus het college.

De Veiligheidsregio heeft van het Rijk opdracht gekregen om binnen enkele dagen 1.000 opvangplekken te realiseren, en op korte termijn nog eens 1.000. De burgemeesters van alle zestien gemeenten in de regio hebben overleg gehad. De opvang is een flinke operatie, want het gaat niet alleen om het zelf regelen van onderdak, eten en zorg. Het niet duidelijk is hoe lang de Oekraïners hier zullen verblijven, moet ook alvast een plan worden bedacht voor zaken als kinderopvang, scholing en (vrijwilligers-) werk. Bovendien wordt al vanuit meerdere hoeken door hulpvaardige mensen opvang aangeboden.

Hoeveel opvangplekken gemeente Heiloo zal regelen, en waar, moet allemaal nog uitgekristalliseerd worden. is nog niet duidelijk. Buurgemeente Alkmaar werkt met hotels aan de allereerste opvang, en kijkt verder naar locaties als leegstaande kantoren die snel aangepast kunnen worden.

Wie mensen thuis, in een vakantiehuisje of bed & breakfast willen opvangen, wordt voorlopig aangeraden om zich te melden bij de gemeente. Er wordt nagedacht over een regionaal punt van waar dan ook voorlichting en (financiële) steun kan worden opgezet.
Pin It
Bekeken: 1543x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/