Wil je op jezelf gaan wonen of gaan samenwonen met je partner en ga je voor het eerst een huis kopen? Dan komt er behoorlijk wat op je af. Zorg er daarom voor dat je goed voorbereid het traject van een eerste huis kopen ingaat. In dit artikel geven we je vier tips die goed van pas komen bij het (wel of niet) aankopen van een eerste woning.

Tip 1: Is kopen wel voor jou geschikt?
Je kunt een huis wel wíllen kopen, maar dat wil nog niet zeggen dat het voor jou ook de meest geschikte oplossing is. Zeker bij de huidige krapte op de woningmarkt (niet alleen in Alkmaar, maar overal) is het voor sommigen wellicht verstandiger om te kijken naar de mogelijkheden van huren. Maar het is ook altijd verstandig om goed naar je huidige situatie te kijken. Misschien ben je ook van plan om op niet al te lange termijn van baan te veranderen? Dan kan het onhandig zijn (zeker als de baan ergens anders is) om al aan een koophuis vast te zitten. Misschien is je huidige budget om een woning te kopen nog niet groot genoeg om een huis te vinden dat genoeg slaapkamers heeft voor jou en je gezin. Zet alle voors en tegens eens onder elkaar en bepaal dan of kopen voor jou op dit moment de juiste keuze is.

Tip 2: Breng je woonwensen in kaart
En als je dan toch lijstjes aan het maken bent en je wilt daadwerkelijk een huis gaan kopen: denk dan eens na over je specifieke woonwensen. In welk gebied wil je een woning zoeken en wat voor woning moet het dan zijn? Zoek je een huis of een appartement? En mag het een kluswoning zijn of heb je het liefst een huis waar je zo in kunt trekken? Vergeet ook praktische zaken niet voor als je er eenmaal woont. Zoals de nabijheid van scholen en het openbaar vervoer, of de wijk bekend staat als een fijne buurt (of juist niet) en hoe divers het winkelaanbod is.

Tip 3: Win hypotheekadvies in
Misschien heb je al wel een beetje een idee in welke prijscategorie je kunt gaan zoeken, maar het is altijd verstandig om deskundig hypotheekadvies in te winnen. Zo kom je erachter wat je maximale hypotheek is (en je dus weet tot welke prijs je kunt gaan zoeken) en wat dat betekent voor je maandelijkse lasten. Pas als dit helder is, kun je de stap van het bezichtigen van woningen en het eventueel doen van een bod gaan zetten.

Tip 4: Laat je niet gek maken
Op dit moment is het voor velen dus behoorlijk lastig om een koophuis te vinden, zeker ook voor starters. Er wordt aan de lopende band boven de vraagprijs geboden en soms ben je 1 dag nadat het huis online geplaatst werd al te laat om je in te schrijven voor een bezichtiging. We snappen dat dat frustrerend kan werken, maar laat je hierdoor zeker niet van de wijs brengen. Ga niet als een kip zonder kop veel te hoog bieden om maar zeker te zijn van dat je de woning krijgt, maar ga altijd weloverwogen te werk. Misschien dat een aankoopmakelaar in de arm nemen je nog kan helpen om meer kans te maken op het verkrijgen van de woning?
Pin It
Bekeken: 2562x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/