Het college van B&W heeft de aangepaste wijk- en buurtindeling van Dijk en Waard vastgesteld. De gemeentefusie gaf aanleiding om nog eens kritisch naar de indelingen te kijken en om enkele wijzigingen door te voeren. Naast aanzienlijke aanpassingen bij het Geestmerambacht, 't Kruis en De Noord, valt op dat de wijkgrenzen van Heerhugowaard grotendeels recht zijn getrokken.

Vooral de indeling langs de Middenweg in Heerhugowaard is vereenvoudigd. De weg is nu een strakke grens van het spoor bij de Schilderswijk tot aan de Stad van de Zon. Even verderop is de weg tot aan De Noord ook weer een strakke scheidslijn. Daarnaast is bijvoorbeeld de Van Veenweg een strakke grens geworden en heeft de Rivierenwijk geen rare uitstulping de Molenwijk in meer.

De Noord wordt één wijk met strakke grenzen aan De Vaandel, en de woonkern vormt daarbinnen een buurtschap. Daarmee is ook meteen duidelijk dat De Noord geen blauw kombord kan krijgen maar alleen een wit buurtschapsbord, tenzij de gemeente dit wil aanpassen.  't Kruis is volgens de nieuwe indeling ook één wijk, met daarbinnen een (kleiner) buurtschap. Bovendien reikt de wijk minder diep de stad in.

In Langedijk zijn er vrijwel geen aanpassingen. Behalve dat Oudkarspel ineens een stuk groter is geworden. Aan de oostzijde is de wijk Waarddijk / Laanweg geannexeerd en aan de westzijde het grootste deel van de noordzijde van het Geestmerambacht, ten koste van Koedijk.

De wijk- en buurtindeling is alleen administratief en heeft geen gevolgen voor bijvoorbeeld de afvalinzameling. De indeling wordt gebruikt voor onderzoek, beleidsontwikkeling en vergaring van statistische informatie.

Meer op dijkenwaard.nl.
Pin It
Bekeken: 2269x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/