Het afvalbedrijf van werkorganisatie BUCH onderzoekt in opdracht van de gemeenteraden van Bergen, Uitgeest en Heiloo de mogelijkheden voor een zogenoemd circulair centrum. Dit is een milieustraat ‘nieuwe stijl’, gericht op hergebruik en reparatie in plaats van simpelweg afdanken. Onderdeel van het onderzoek was een digitale enquête die in oktober en november werd gehouden. De BUCH bedankt alle inwoners die hebben deelgenomen.

In de enquête werd inwoners onder andere gevraagd wat zij zelf doen aan reparatie en hergebruik, wat zij vinden van de huidige milieustraat en hoe vaak en met welk vervoersmiddel ze deze bezoeken. Ook is gevraagd naar hun visie op een circulair centrum en of ze meer willen leren over hergebruik en reparatie. De respondenten vinden het in het algemeen belangrijk dat het circulaire centrum niet alleen een dumplocatie is maar ook een ontmoetingsplek. Een plek die bovendien stimuleert om bij te dragen aan een circulaire economie, onder andere met workshops. Meer over de resultaten op ikdenkmeeoverheiloo.nl.

De volgende stap in het participatieproces voor het circulair centrum is een inspirerende bijeenkomst in de kantine van het gemeentehuis van Heiloo. Die wordt gehouden op dinsdag 15 februari van 14:30 tot 16.30 uur.
Pin It
Bekeken: 2493x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/