Een 28-jarige man die door de Belgische politie wordt gezocht is vorige week in Alkmaar opgepakt. Dat meldde de politie dinsdag. De voortvluchtige stond terecht vanwege een drugsdelict, maar ontvluchtte België. Hij ging de mist in toen hij zich met een vals identiteitsbewijs probeerde in te schrijven bij de gemeente.

Toen de man zich meldde op het Stadskantoor ontdekte de baliemedewerkster dat zijn ID-bewijs niet in orde was en belde ze de politie. De Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel bevestigde dat het ID-bewijs en ook het rijbewijs van de man waren vervalst. De verdachte is daarop direct opgepakt. Bij verder onderzoek werd zijn identiteit vastgesteld en zijn de Belgische autoriteiten ingelicht. Hij bleek in Nederland te zijn aangehouden vanwege een drugsdelict. Zijn rechtszaak diende in België maar hij kwam niet opdagen. De rechtbank veroordeelde hem bij verstek tot zeven jaar cel.

Morgen (woensdag) komt hij voor de politierechter voor snelrecht met betrekking tot de valse documenten. Daarna zal hij worden uitgeleverd aan België.
Pin It
Bekeken: 1861x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/