Niet alleen staat wethouder Klaas Valkering bij de komende Bergense raadsverkiezingen op de kandidatenlijst van het CDA, ook zijn vader en zus. De lijsttrekker vindt het 'supermooi dat ze mij op deze manier supporten': "Het is een stukje steun en waardering na de afgelopen jaren."

De 25-jarige Anne Valkering staat op plek 13 en Aad Valkering op 24. Niet zo hoog dus, maar Klaas zegt tegen mediapartner NH Nieuws dat vooral zijn vader echt van plan is om een zetel te veroveren. Lachend vervolgt hij: "Als hij in de raad komt, wil hij een motie indienen om ervoor te zorgen dat ik iets vaker thuis ben en iets meer slaap."

De jonge wethouder, die vorig jaar nog een 'gele kaart' kreeg van de Bergense raad voor onjuiste woonbeloftes, vindt het 'heel mooi dat ze op de lijst willen'. "Ze maakten al onderdeel uit van het posterplakteam en het flyerteam, maar het is supermooi dat ze op deze manier supporten. Het is ook een stukje steun en waardering na de afgelopen jaren. En mijn zusje is al langer politiek actief, binnen de jongerenorganisatie van het CDA."

Anne werkt in de horeca en hoopt in de raad iets te kunnen doen voor haar generatie. "Zij is ook van de generatie voor wie het onmogelijk is iets in Bergen te kopen, of er überhaupt te blijven wonen", zegt broer Valkering. "Daar wil ze zich graag voor inzetten."

Vader Aad was ooit fractievoorzitter van een lokale Egmondse partij. "Hij wil zich dan ook hard maken voor Egmond. Mijn vader zegt weleens: '30 jaar geleden hadden we al plannen die nog steeds niet gerealiseerd zijn. Ik kan zo weer starten.'"

Politiek is in de familie aan de orde van de dag. "Thuis ging het bij ons altijd al over politiek en we zijn allemaal niet op ons mondje gevallen", vertelt wethouder Valkering. "De discussies die ik mee naar huis bracht vanuit de raad of het college, of meer algemene ontwikkelingen, bespraken we aan de keukentafel. Daar is de interesse ontstaan."

Er werd zo vaak over politiek gepraat dat er wel eens aan de rem werd getrokken, bekent Klaas: "Vaak is het één van mijn twee zussen die roept: 'Ik dien een motie in dat het nu klaar moet zijn'. Of: 'De vergadering is gesloten', dat wordt ook vaak geroepen. Dat is vaak de manier waarop gezegd wordt: het is nu klaar, we gaan het nu even hebben over de nieuwe kat van de buren."

Truus Valkering, nummer 22 op de CDA-kieslijst, is overigens geen directe familie van de wethouder.
Pin It
Bekeken: 1929x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/