De zeven samenwerkende stichtingen in het Slotkwartier in Egmond aan den Hoef hebben unaniem besloten per direct het vertrouwen in wethouder Klaas Valkering op te zeggen. Ze laten weten dat de gemeente hen bij de start van de plannen voor het Slotkwartier heeft toegezegd dat zij mede mogen bepalen welke ondernemers en partijen aan het gebied en het concept zouden worden toegevoegd. "Na maanden van geheimzinnigheid, het niet nakomen van afspraken en het omdraaien van processen is de maat vol", " zo stelt de groep in een persverklaring.

De zeven in het Slotkwartier actieve stichtingen, Stichting De Kapberg , Stichting Hafre Productions, Stichting Historisch Egmond, Stichting Restauratie Slotkapel, Stichting Gebruik Slotkapel, Stichting “Wunderkammer”, Stichting Huys Egmont en een vertegenwoordiging van omwonenden zijn al lange tijd betrokken bij de plannen om het Slotkwartier vitaler te maken. Daarbij zouden vorig jaar toezeggingen zijn gedaan over betrokkenheid bij de procedure voor nieuwe partijen die het gebied met hun komst zouden versterken.

Die participerende rol stond niet vermeld in het raadsbesluit voor de aanbesteding van de invulling van de horecalocatie die naast het cultuurpodium in Hoeve Overslot moet komen. De selectieprocedure daarvoor werd in november gestart, maar zonder de partijen die al actief zijn rond het Slotkwartier. Toch gingen de partijen rond het Slotkwartier er van uit dat de oude afspraken bleven gelden.

Eén van de partijen die een goede kans maakt de aanbesteding te winnen, is het initiatief van Brouwerij Egmond om toeristen te ontvangen aan de Slotweg. Managing Director Peter Lassooy bevestigt mooie plannen te hebben gemaakt, maar wil die pas later deze week toelichten: "Pas als we later deze week te horen krijgen dat we de aanbesteding hebben gewonnen, kunnen we naar buiten treden."

Betrouwbare bronnen melden Duinstreek Centraal dat juist deze plannen in het verkeerde keelgat schieten van de stichtingen rond het Slotkwartier. De stichtingen melden "te zijn geschrokken van de manier waarop de afgelopen maanden door de wethouder met betrekking tot deze afspraken is gehandeld" en voelen zich geschoffeerd. “Ondanks dat er al geruime tijd werd gesproken met verschillende ondernemers die invulling voor de panden voorstelden, is om ons volstrekt onduidelijke redenen afgelopen november besloten opnieuw een oproep te plaatsen dat ondernemers zich konden melden,” licht woordvoerder Martijn Mulder toe. “Inmiddels is gebleken dat, zonder ons hierin te kennen en dus tegen de afspraken in, de wethouder een selectieprocedure is gestart die, zo is inmiddels gebleken, in een afrondend stadium is.”

De stichtingen hebben aangegeven niet verder met deze wethouder te willen gaan, en vragen de gemeenteraad om in te grijpen: "We willen alleen verder praten over verdere ontwikkeling van het Slotkwartier indien een andere wethouder het project in zijn of haar portefeuille krijgt en eerder gemaakte afspraken worden nageleefd". De gemeente en Wethouder Valkering hebben laten weten later met een schriftelijke reactie te komen.
Pin It
Bekeken: 2721x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/