Het chronische tekort aan plekken om een fiets te kunnen stallen bij het station van Heiloo is voor vrijwel iedereen al jaren een flinke ergernis. Een situatie die de komende jaren alleen maar erger wordt als daar niets aan gedaan wordt,  zo heeft Prorail becijferd. De spoorbeheerder meldt dat er nu een tekort is van zo'n 400 plekken, maar dat binnen tien jaar zal zijn opgelopen naar 850 plekken.

Eén van de oplossingen waar naar wordt gekeken is om de huidige stallingen dubbellaags te maken. Dat levert 400 plekken op, maar gaat ten koste van de nu aanwezige fietskluizen en parkeerplaatsen. Een verdere uitbreiding met plekken voor scooters en bakfietsen zou nog meer parkeerplaatsen kosten. Een andere of aanvullende mogelijkheid zou het schrappen van de parkeerplaatsen aan de verlengde Holleweg zijn. Dat zou zo'n 100 plekken voor scooters of bakfietsen opleveren.

Komende maandagavond worden de plannen met de raad, de winkeliers en de omwonenden besproken. De kosten voor de realisatie worden voor 40 procent gedekt door het ministerie van infrastructuur en waterstaat.
Pin It
Bekeken: 1587x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/