Rutger H. uit Zuid-Scharwoude gaat in hoger beroep tegen de uitspraak in de rechtszaak rond het doodrijden van de toen 15-jarige Ilayda op 19 juni 2019. Dat laat de moeder van het meisje via sociale media weten. "Dat wordt opnieuw een rechtszaak. En weer wachten en wachten. Hoe vaak wordt ons geduld op de proef gesteld? Zoveel spijt en krokodillentranen heb je dus als dader."

De 30-jarige H. werd twee weken geleden schuldig bevonden aan het doodrijden van Ilayda uit Heerhugowaard. Hij werd veroordeeld tot vijf maanden celstraf en minimaal anderhalf jaar rijontzetting. Verder krijgt H. zijn Porsche Cayenne Turbo niet terug en moet totaal 22.500 euro smartengeld betalen aan de ouders en het zusje van Ilayda, plus rond 1.400 euro onkostenvergoeding.

De advocaat van Rutger H. had gepleit voor vrijspraak van schuld aan het "zeer noodlottige ongeval". Haar cliënt reed inderdaad te hard over de Westtangent, maar remde vanwege rood licht bij de kruising met de Abe Bonnemaweg (dit is op beelden te zien) en zou daardoor tijdens de aanrijding niet meer te hard hebben gereden. Het slachtoffer zou zonder fietsverlichting en met donkere kleding door rood zijn gereden.

De rechtbank was het eens dat er niet genoeg bewijs was voor roekeloos rijgedrag, maar wél genoeg voor "onverantwoord hard rijden". Dit aan de hand van camerabeelden van de McDonald's zo'n 370m terug, en de afstand tussen de plek van aanrijding en de plek waar het lichaam van Ilayda eindigde. Aan de hand van tests werd ook vastgesteld dat H. nét op tijd stil zou hebben gestaan als hij 50 km/u had gereden, als hij maar goed had opgelet. Het maakt voor de rechtbank dan ook niet uit of het slachtoffer zonder licht door rood fietste.
Pin It
Bekeken: 4200x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/