Een Heerhugowaardse paardeneigenaar wordt door de politie verhoord nadat een paard maandag 'uit zijn lijden moest worden verlost'. De drie overige paarden van de eigenaar zijn in beslag genomen. Dat meldt een politiewoordvoerder aan mediapartner NH Nieuws.

"Maandagmiddag kregen wij een melding dat bij een stal in Heerhugowaard een paard in nood was", laat een politiewoordvoerder weten. Toen de politie bij het erf aankwam, werd een veearts opgeroepen. "De veearts heeft het paard uit zijn lijden verlost", aldus de woordvoerder. Ze vertelt dat het paard gewond was en niet meer goed op zijn benen kon staan.

Het erf was al bekend bij politie en Dierenbescherming. Wegens zorgen over de verzorging van de paarden zijn de politie en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) eerder op deze locatie zijn geweest. "Door politie werd een proces-verbaal opgemaakt en door de LID is een last (een sanctie om iets wel of niet te doen, red.) afgegeven."

Door de situatie die de politie en de Dierenbescherming maandag aantroffen, waren ze genoodzaakt 'direct te handelen en de andere drie aanwezige paarden in beslag te nemen'.

Momenteel wordt de situatie van de paarden onderzocht en de eigenaar zal worden verhoord, aldus de woordvoerder.
Pin It
Bekeken: 5573x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/