De mannen uit Alkmaar en Noord-Scharwoude die worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op Sjaak Groot, zitten nog steeds vast. In de nacht van 14 juni werd de 72-jarige Sjaak doodgeschoten toen een bende zijn huis in Berkhout binnenviel. Ook een Rotterdammer zit nog vast in verband met de moord.

De 27-jarige Alkmaarder, die als eerste was aangehouden, zit zeker tot begin januari vast, laat mediapartner NH Nieuws weten. De 28-jarige man uit Noord-Scharwoude werd als laatste aangehouden. Hij wordt volgende week opnieuw voorgeleid om te bepalen of hij langer in voorarrest moet blijven. De man uit Rotterdam kreeg deze week een verlenging met 90 dagen.

Sjaak Groot werd op 14 juni dood aangetroffen in zijn woning aan de Oosteinde in Berkhout. Een groep jongemannen was die nacht binnengedrongen en Sjaak bood verzet. De groep wordt ook verdacht van het, in wisselende samenstelling, plegen van andere woningovervallen in de wijde regio van Langedijk tot Hoorn. De groep heeft het vooral gemunt op geld en gebruikte elke keer veel geweld.

Zo werd op 4 juni een slapend gezin in Heerhugowaard De Noord ruw ontwaakt door vijf mannen. De drie bewoners werden vastgebonden en met een vuurwapen bedreigd. De vader en zoon zijn mishandeld, de zoon met een strijkijzer. Op 22 juli werd in Noord-Scharwoude een bewoner 's nachts neergeschoten in zijn woning en overvallen. Hij raakte zwaargewond maar wist te ontkomen. De woningovervallen zijn bij Opsporing Verzocht onder de aandacht geweest.

De politie sluit niet uit dat er meer verdachten worden aangehouden.
Pin It
Bekeken: 2490x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/