Alkmaarder Alfred Verhoef is altijd op zoek naar de ideale klank Alfred Verhoef is de enige Nederlandse bouwer van houten concertdwarsfluiten. Wat komt er bij kijken om de ideale fluit te bouwen? KunstNetTV filmde hem in zijn atelier.

Alfred Verhoef was zelf jarenlang musicus en klassiek zanger. In zijn atelier aan de Alkmaarse Kennemerstraatweg heeft hij de afgelopen jaren ieder denkbaar probleem bij dwarsfluiten, klarinetten, saxofoons, hobo's en fagotten tot volle tevredenheid opgelost. Zo bedacht hij o.a. een nieuw en gepatenteerd flageoletsysteem voor de hobo van Buffet Crampon.

Omdat aan de klankrijkdom van de metalen dwarsfluit iets ontbrak ging Verhoef op zoek naar de ideale fluit. Na jaren van experimenteren kwam het tot de bouw van zilveren en houten fluitkoppen en zijn prachtige houten concertdwarsfluiten.

Deze instrumenten zijn zuiver en warm van toon. Luisterend naar de wensen van een professionele fluitist bouwt Alfred Verhoef elke keer een unieke fluit met een eigen klankkleur. De kijker maakt kennis met een veelzijdige en ambitieuze man die zich ten doel stelde de beste houten dwarsfluit ter wereld te maken. En daar is hij glansrijk in geslaagd.

De uitzendingen van KunstNet TV zijn dagelijkst om 10 uur te zien op het TV kanaal van Streekstad Centraal.
Pin It
Bekeken: 1171x