Vorige maand werd bekend dat George Kooymans lijdt aan ALS. Hij kan daardoor niet meer optreden en dat betekende het einde van de oudste nog actieve rockband van Nederland, de Golden Earring. Als eerbetoon aan Kooymans, en om het moment niet onopgemerkt voorbij te laten gaan is een oproep gedaan om op zijn verjaardag, 11 maart, om 17:15 uur het nummer 'Radar Love' uit zoveel mogelijk luidsprekers te laten schallen.

Radar Love is de grootste hit van de Golden Earring en George Kooymans werd om 17:15 uur geboren. Streekstad Centraal Radio zal donderdag om 17:15 Radar Love draaien op het radiokanaal zodat ook mensen zonder bijvoorbeeld Spotify of internet zich toch kunnen aansluiten bij het eerbetoon.

Maar inmiddels heeft ook een grote groep beiaardiers zich aangesloten bij de actie en zal het carillon van de Alkmaarse Waag ook Radar Love spelen. De Alkmaarse beiaardier Christiaan Winter heeft laten weten het nummer zelfs twee keer te spelen; om 17:15 vanuit de Waagtoren, maar om 16:00 uur ook vanuit de toren van de Grote Kerk in Graft. (foto: Wikimedia/2 Eight)
Pin It
Bekeken: 1094x