Of ze nou meezingen, meespelen of gewoon meeluisteren; muziek biedt kinderen plezier en afleiding. Vooral als ze zijn opgenomen in het ziekenhuis. Daarom overhandigde Jordan de Vos van stichting Muziekids vrijdag de eerste Muziekids Troubadourtrolley aan de kinderkliniek van het Noordwest ziekenhuis in Alkmaar. In de trolley zitten onder andere een keyboard, ukuleles, gitaren en percussie-instrumenten voor de kids om mee te spelen.

De overhandiging luidde de samenwerking in tussen NWZ en Muziekids. De trolley is slechts een inleiding voor de inrichting van een vaste Muziekids Studio. "Met muziek vergeten kinderen even hun ziekte, pijn en verdriet. Ze kunnen weer kind zijn in plaats van patiënt", legt Jordan uit. Martijn van Nimwegen, unithoofd van de kinderkliniek in Alkmaar vult aan: "De Troubadourtrolley biedt zieke kinderen de muzikale pleister die ze vaak zo nodig hebben. We zijn er dan ook erg blij mee."

Ronde tafel Alkmaar van Stichting Dokter van Hiltenfonds maakte de start van het muziekproject mogelijk. Muziekids verzorgt in diverse andere ziekenhuizen al Muziekids Online (muzikale video's), Muziekids Troubadours (muziek aan bed) en de Muziekids Pop-Up Studio (muzikale ontspanning en afleiding in een verplaatsbare studio).
Pin It
Bekeken: 1061x