In samenwerking met het Regionaal Archief Alkmaar vertoont KunstNetTV twee historische filmpjes over gymnastiekvereniging Turnlust uit 1935 en 1937. Het Regionaal Archief stelde de films ter beschikking en KunstNetTV voorzag de films van een voice-over en muziek.

Het eerste filmpje is een openluchtdemonstratie uit 1935 op het terrein van de wielerbaan in de Alkmaarder Hout. De turnoefeningen zijn niet te vergelijken met de prestaties die iedereen kent van de huidige turners die aan de Wereld kampioenschappen of Olympische Spelen deelnemen. De basisvormen van de huidige turntoestellen en turnbewegingen werden echter al in de 18e eeuw ontwikkeld.

In Nederland ontstond de eerste gymnastiekvereniging in 1830. Op 15 maart 1886 werd het Nederlandse Gymnastiek Verbond opgericht. Vijftig jaar later mocht dit verbond zich Koninklijk noemen en sindsdien heeft het zich ontwikkeld tot een sportbond van meer dan een kwart miljoen leden. Turnlust werd in 1901 opgericht. De vereniging floreerde begin 20e eeuw en ontving veel prijzen bij de Nederlandse turnkampioenschappen.

Een impressie van de nationale turnkampioenschappen uit 1937 is te zien in het tweede filmpje. De wedstrijden werden in de openlucht op verschillende locaties in de Alkmaarse binnenstad o.a. op het Waagplein gehouden. Na 2011 is Turnlust gefuseerd met Turnvereniging De Halter. Deze film van KunstNetTV is een prikkelende nostalgische reis terug in de tijd.

De films zijn dagelijks om 10.00 uur en 22.00 uur te zien op het TV-kanaal van Streekstad Centraal. Meer informatie over de uitzendingen van KunstNet TV is te vinden op de website van Kunstnet TV
Pin It
Bekeken: 2049x
https://www.fspublishers.org/slot-gacor-gampang-menang/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://pbj.banggaikab.go.id/slot-gacor-maxwin/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://klinik.bonebolangokab.go.id/pola-slot-maxwin/ https://sinona.luwukab.go.id/slot-demo/ https://www.malkelapagading.com/slot-gacor-online/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://matane.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/demo/slot-demo-gates-of-olympus.html https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/