Acteur en theatermaker Thijs Prein, geboren in Heiloo, heeft zondagmiddag de Victoriefonds Cultuurprijs Podiumkunsten 2020 ontvangen. Musicus en componist Edsart Udo de Haes en producer en dj Tom Trago waren eveneens genomineerd voor de prijs. ‘Energie, gedrevenheid en ondernemingslust komen steevast bovendrijven als recensenten Thijs Prein beschrijven, bovendien toegerust met een uitzonderlijk talent. Met deze kwaliteiten weet hij niet voor de hand liggende coalities te smeden met verrassende producties als resultaat. Met zijn eigen theatergroep ‘Kat op het spek’ werkte hij samen met grote namen als  Gerard-Jan Rijnders, Thomas Verbogt en Bram van der Vlugt’, aldus juryvoorzitter Hans Romeyn.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst, gepresenteerd door Andrea van Pol, werden in TAQA Theater de Vest in Alkmaar nog twee prijzen uitgereikt. Het jonge Alkmaarse zangtalent Sterre van Boxtel kreeg uit handen van Jan Klaver, directeur Particulieren Private Banking van Rabobank Alkmaar e.o, de Rabobank Jong Talentprijs. Thijs Prein viel nog een keer in de prijzen want hij bleek de publieksfavoriet en ontving de Alkmaarsche Courant Publieksprijs van Fred Hoogendoorn, chef-redacteur van de krant.

Tot kort van tevoren was onzeker of de uitreiking door kon gaan. Maar door de versoepeling van de covid-maatregelen kreeg een beperkt publiek toch de gelegenheid om de uitreikingen bij te wonen. De thuisblijvers konden in hun eigen huiskamers het evenement mee beleven via een livestream. (Foto: Erna Faust)
Pin It
Bekeken: 959x