De politie van Heerhugowaard meldt twee dagen achter elkaar te maken hebben gehad met een flink aantal winkeldiefstallen. Meiden van 12 en 13 jaar oud gristen kleding weg uit winkels. "De dames laten ons weten dat ze hebben gehoord dat de politie, de eerste keer dat ze betrapt worden, een waarschuwing 'moet' geven. De politie spreekt bij deze dit bericht met klem tegen!", is te lezen op de Facebookpagina van de Waardse politie.

Vanaf 12 jaar is iedereen strafrechtelijk vervolgbaar, dus ook de jonge dievegges. Ze worden gewoon aangehouden, met een politieauto naar een politiebureau gebracht en een aantal uren ingesloten terwijl er aan de zaak wordt gewerkt. De officier van justitie bepaalt de straf, die kan variëren van een geldboete tot werken via Bureau Halt.

Een volger op Facebook geeft aan dat jonge jeugd regelmatig spullen steelt, of probeert te stelen, uit de supermarkt waar ze werkt. (foto: Facebook / Politie Heerhugowaard)
Pin It
Bekeken: 1452x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/