Tim Sekac is een 21-jarige Amsterdammer die strijdt voor een duurzamer en beter bereikbaar Nederland. In plaats van immer meer wegen, pleit hij voor forse ontwikkeling van het spoorwegennet. Hij heeft twee petities opgesteld: eentje voor een Station Alkmaar - Zuid en eentje voor nieuwe spoorlijnen in Noord-Holland Noord en Friesland. De twee moeten verbonden worden via de Afsluitdijk en een nieuwe spoortunnel.

"Er zijn ooit plannen voorgesteld om een nieuw spoor over de Afsluitdijk te bouwen en een tunnel onder het IJsselmeer", is te lezen in de tweede petitie, 690 keer ondertekend sinds mei 2017. "Des te eerder dat werkelijkheid wordt, des te beter! Dat zou veel fijner zijn dan de bus of auto reizen. Het zou ons minstens 1 uur en een kwartier reistijd besparen."

Op spoornoordhollandfriesland.petities.nl is een klein kaartje te zien met nieuw spoor tussen de Afsluitdijk en Heerhugowaard, langs de A7 en de N242. Middenmeer vormt een kruispunt met een nieuwe lijn Hoorn - Den Helder. Verder zijn er de nieuwe verbindingen Afsluitdijk - Den Helder en Hoorn - Stavoren (of eigenlijk net daar voorbij). Die laatste lijn moet lopen via Wervershoof, Andijk en een spoortunnel onder het IJsselmeer door.

Het is de vraag of een petitie voor alleen de spoorlijnen Leeuwarden - Middenmeer - Alkmaar en Middenmeer - Hoorn op veel meer steun kan rekenen. Hoe dan ook, hiervoor zou vrijwel zeker een tunnel nodig zijn bij Verlaat, vlakbij de splitsing vanaf de bestaande spoorlijn.

De petitie voor een NS-station Alkmaar Zuid bij de Kalkovensweg, waar ook Intercity's zouden moeten stoppen, kan nog niet bekoren. Er is tot nu toe tien keer getekend. Wellicht is dit ook wat 'overkill' met Station Alkmaar slechts 2 kilometer verderop.
Pin It
Bekeken: 2637x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/